Siste nytt

Hvor mye koster en container?

En container er en stor, robust boks som brukes til å frakte varer over havet. De fleste containere er laget av rustfritt stål, og deres standardstørrelse er 20 fot (6 meter) lang, 8 fot (2,4 meter) bred og 8 fot (2,4 meter) høy. Containere veier vanligvis mellom 2,5 og 3 tonn når de er tomme.

Hvor mye koster en container?

Container koster mellom $2000 og $5000 fra en leverandør. Du kan også leie en container for å flytte personlige eiendeler, verktøy, møbler eller andre ting du trenger å flytte. Kostnaden for å leie en container varierer, men du bør forvente å betale $100 til $250 per uke.

Fordeler med å bruke en container

En container er en ideell løsning for de som ønsker å flytte eller lagre store mengder av ting. Containere har mange fordeler, her er noen av dem:

 • Tilpasset størrelse: En container kan tilpasses etter behov, så det er ikke nødvendig å leie en stor bil eller trailer for å frakte den.
 • Sikkerhet: En container er sikker og trygg, og du kan være trygg på at dine ting blir lagret på en forsvarlig måte.
 • Bruksområde: Containere kan brukes til både privat og profesjonelt bruk. De fleste flyttebyråer har containere som de leier ut, så det er ikke nødvendig å kjøpe en selv.

Ulemper ved å bruke en container

Det finnes en rekke ulemper med å bruke en container. For det første må man betale for leie av containeren, og dette kan bli ganske dyrt over tid. Dessuten er det ofte begrenset hvor lenge man kan ha den, så man må være svært nøye med å planlegge sin flytting. I tillegg er det vanskelig å komme til innholdet i containeren hvis man trenger noe underveis, da de fleste er låst.

Verdens største containerskip

Hva er et containerskip?

Et containerskip er et skip som brukes til å frakte containere. Containere kan inneholde alt fra matvarer til klær og andre varer. De fleste containerskipene har alt fra 200-22 000 20-fot standard containere på dekkene sine.

Verdens største containerskip

Verdens største containerskip, CSCL Globe, ble sjøsatt i november 2014. Skipet er 1 400 meter langt, 24 meter bredt og 59 meter dypt, og har en bruttotonnasje på194 000 tonn. CSCL Globe er det første i en serie på syv like skip som skal bygges for det kinesiske rederiet China Shipping Container Lines (CSCL). Alle disse skipene vil ha en lasteevne på over 19 000 TEU (twenty-foot equivalent units).
Nye teknologier gjør det mulig å bygge enda større skip, og det er forventet at containerskip kun kommer til å bli større. Nyere tider har det blitt mer og mer omdiskutert å ha så mange containerskip grunnet det store Co2 utslippet, derfor er det et stort samtale evne når det er valg både i Norge og resten av verden.

Hvorfor er de så store?

I dag transporterer containerskipene enorme mengder gods over hele verden. De er utrolig store, og noen av dem er nesten 1 km lange! Men hvorfor er de så store?
Det er faktisk en ganske enkel forklaring. Jo større et skip er, jo mer gods kan det bære. Og jo mer gods et skip kan bære, jo billigere blir det å frakte varene. Dette er spesielt viktig for shippingselskaper som transporterer veldig mye gods på en gang.
En annen grunn til at containerskipene blir stadig større, er at havner i dag må kunne håndtere skipsfarten på en effektiv måte. Da blir det nødvendig med lengre og bredere kaier som kan ta imot disse store skipene. På denne måten kan flere containere losses og lastes på samme tid, noe som igjen gjør fraktprosessen enda raskere og mer effektiv.

Hvordan lastes de?

Det er ingen hemmelighet at containerskip er enorme. De fleste av oss har sett dem på TV eller i filmer, men når du ser dem i virkeligheten er det nesten umulig å forstå hvor store de faktisk er. Men hvordan lastes de egentlig?
Noe av det første man må ta hensyn til når man skal laste et containerskip, er selve skipets størrelse. Containershipene som seiler rundt om i verden i dag, kan være opptil 1 km lange og 56 meter brede. Til sammenligning, Statuen of Liberty er 93 meter høy og 62 meter fra vingetipp til vingetipp. Det betyr at et containerskip kan være nesten fire ganger så langt som den berømte frihetsstatuen!


Conteinerhus- er det framtiden?

Conteinerhus er blitt mer og mer populært de siste årene, litt sammenlignbart med
krypto, så i denne artikkelen skal vi undersøke hva det er og om det er noe du skal
vurdere å kjøpe.


Hva er et conteinerhus?

En container er en standardisert transportenhet som brukes til å frakte gods over havet. De
fleste containere er laget av rustfritt stål og har målene 20 fot (6,1 m) lang, 8 fot (2,4 m) bred
og 8,5 fot (2,6 m) høy. Disse forskjellige størrelsene gjør at containere kan tilpasses et utall
forskjellige fraktebehov.


Containerhus er bygget av for eksempel seks containere som er satt sammen på en spesiell
måte. To av containerene blir satt opp på hverandre og deretter stablet vannrett på
toppen av dem igjen. De to andre containerene blir plassert vannrett på toppen av disse to
førstnevnte slik at hele konstruksjonen har fire lags containervegger. Den siste contaieneren
blir så plassert på toppen av dette som et slags tak. Dette er en relativt enkelt og rimelig
byggemetode som gir deg et robust og solid hus som likevel er lett å frakte med flyttbare
containere.


Fordeler med conteinerhus

 • De er modulære, noe som gjør dem enkle å sette opp og flytte rundt på.
 • De fleste conteinerhus er laget av miljøvennlige materialer som kan resirkuleres eller
  gjenbrukes.
 • Conteinere har god energiisolering, noe som bidrar til å redusere energiforbruket til varme- og kjøleanlegg.
 • Containere er brannsikre og motstandsdyktige mot skader, noe som gjør dem trygge å bruke i mange ulike situasjoner.


Ulemper med conteinerhus

Det er også noen ulemper med conteinerhus. For det første kan det være vanskelig å forsegle
containerne slik at de er tette nok til å fungere som boliger. Dessuten er det ofte lite isolasjon
i containerne, noe som gjør at de kan bli veldig varme eller kalde, avhengig av klimaet
utenfor. I tillegg er det ofte begrenset med vinduer i conteinerhus, noe som kan gjøre dem
mørke og klaustrofobiske.


Når egner conteinerhuse seg best?

Når det gjelder bygging av nye hus, er det alltid viktig å ta hensyn til de forskjellige faktorene
som kan påvirke byggeprosessen og resultatet. I mange tilfeller er conteinerhuse et godt
alternativ.

Conteinerhus egner seg best i områder der det ikke finnes mange andre bygninger, eller hvor
det ikke er plass til store bygninger. De kan også brukes i områder med mye vind, jordskjelv
eller andre seismiske aktiviteter, da de er svært stabile. Conteinerhus kan også være en god
løsning hvis man ønsker å sette opp et midlertidig hus, for eksempel på en byggeplass.


Conteinerhus i Norge

I Norge har vi lenge hatt et behov for å bygge flere boliger, og dette er en utfordring som har
vært vanskelig å løse. Men nå ser det ut til at conteinerhus kan være en del av løsningen.


Kreative bruksområder for containere

Containere er ikke lenger bare begrenset til oppbevaring av ting. Containere kan brukes på mange måter som nødvendigvis ikke er så åpenbare for alle. Her vil du få innsikt i noen kreative bruksområder for containere.

Hva er en container?

En container er noe som brukes til å frakte varer over langdistanser. Containere er ofte laget av metall, og de kan variere i størrelse fra små bærbare enheter til store strukturer som kan inneholde mange tonn varer. De fleste containere har tett lukkede dører på den ene eller begge ender, noen har også vinduer.

Containere for lagring

Når det gjelder lagring, er det mange forskjellige typer containere å velge mellom. Alt fra små, håndholdte kister til store frakte Containere, er det en container for ethvert lagringsbehov. Og med et utvalg av materialer som plast, metall eller tre, kan du finne den perfekte container til å passe dine spesifikke behov.

Hvis du leter etter en Container for å bruke til lagring i hjemmet ditt, kan du ta en titt på noen av de mer kreative alternativene som er tilgjengelige. For eksempel, hvis du har et lite rom som du ønsker å holde organisert og ryddig, kan du bruke en liten plastcontainer til å oppbevare ting som ikke passer inn andre steder, for eksempel det nye pokersettet ditt. Eller hvis du har en garasje eller et loft med mye ledig plass, kan det være lurt å investere i en større Metal container for å holde alle dine ekstra ting samlet på ett sted.

Containere for transport

Containere er et flott transportalternativ for en rekke produkter. De kan brukes til å frakte alt fra matvarer til drivstoff og farlige stoffer. Containere er også en pålitelig måte å sikre at varer ikke skades under transport.

Det finnes ulike typer containere som er laget for å håndtere forskjellige typer last. Noen containere er bedre egnet for tungt gods, mens andre er mer egnet for lettere varer. Det er viktig å velge riktig type container til riktig formål, slik at du unngår skader på varene dine eller personskade.

Containere kan også brukes til oppbevaring av varer. De fleste containere har god ventilasjon og kan derfor brukes til lagring av matvarer eller andre sensitive varer som trenger kontrollert temperatur- og fuktighetsnivå.

Fordelene med containere

En container er en fantastisk ting å ha fordi den kan brukes til så mange ting. De fleste folk har ikke engang begynt å bruke deres containere til det fulle potensialet. Her er noen kreative måter du kan bruke containere på:

 • Lag et mini-hage i en container. Dette er perfekt hvis du bor i et leilighetsbygg eller ikke har mye plass til en stor hage.
 • Bruk containerne som skjermer for å lage private områder i hagen din.
 • Lag et drivhus eller oppbevaringsrom ved å sette sammen flere containere.
 • Bruk en container som et utendørs kjøkken eller bar. Dette er perfekt for sommerfest og BBQs!
 • Lag et gutterom, hvor du og dine venner kan spille poker eller andre kortspill, over en øl eller to.

Containerhus

Containerhus er en type bolig som har blitt mer og mer populær i Norge de siste årene. En containerhus er bygget av en eller flere containere, og dette gir mange fordeler. For det første er det svært enkelt å sette opp et containerhus, og det tar ikke mye tid eller arbeid. Det er også relativt billig å bygge et containerhus, og dette gjør at mange mennesker vurderer denne boligtypen.

Andre bruksområder for containere

Containere kan brukes til mer enn bare lagring og transport. De er også ideelle for ombygging og tilpasning til spesifikke behov. Her er noen eksempler på andre bruksområder for containere:

• Utsalgssteder – Containere kan ombygges til midlertidige butikker, kafeer eller andre typer utsalgssteder. De er en fleksibel og rimelig løsning for bedrifter som ønsker å teste ut et nytt marked eller sted.

• Pop-up-restauranter – Containere kan ombygges til midlertidige restauranter eller matboder. Dette er en perfekt måte å teste ut en ny type matutsalg eller restaurantkonsept.

• Kontorer – Containere kan ombygges til midlertidige kontorer, enten det er for et mindre firma som ikke har råd til permanente lokaler, eller for et større firma som trenger mer fleksible arbeidsplasser under vekstperioder.

Konklusjon

En container er et praktisk og økonomisk transportmiddel for en rekke forskjellige varer, Men det kan også brukes til så mye annet. Alt fra Kontorer, Pop-up restauranter til hus. Det er blitt mer og mer populært å bruke det til alt mulig de siste år, og kanskje blir du å kjøpe en for deg selv snart. 

Har du prøvd lykken med lotto?

Alle har på ett tidspunkt prøvd eller tenkt på å prøve seg på lotto. Sjansespillet er utrolig populært og kan muligens gjøre at du ender opp med en gevinst. Uavhengig om man vinner eller ikke, er det ett spennende spill som ikke krever mye baktanker eller strategi annet enn å velge ut dine favoritt tall.

Lotto er ikke tilgjengelig i alle land, men har vært populært og lovlig i Europa gjennom mange år. Det er flere varianter av lotto, hvor du kan velge hva som passer deg best. Du kan spille både fysisk eller online.

De mest populære lottovariantene

Det er mange ulike varianter du kan velge mellom når du spiller lotto. Noen av de mest kjente er vikinglotto og eurojackpot. Lotto kan ikke garantere gevinst, men det kan by på en type spenning. Er man nybegynner er det visse regler og systemer man må sette seg inn i. Her på https://viking-lotto.org/ kan du sjekke ut de beste tipsene og triksene du måtte trenge.

Det du trenger å vite om vikinglotto

De fleste spillere velger sine egne tall. Det er ofte ut fra lykketall eller en spesiell dato som står deg nært. Det kan være alt fra dine nærmeste sine bursdager, eller et viktig jubileum. Man kan også velge å la maskinen bestemme tallene for deg om du virkelig vil la det være et hundre prosent sjansespill. Vikinglotto er et veldig enkelt spill. Spillet går ut på at det er seks hovedtall og ett vikingtall. Du kan selv velge ett tall mellom 0 og 48, mens vikingtallet må være mellom 0 og 5.

For å vinne vikinglotto må ditt utvalgte tall være det samme som tallet som blir lest opp. Man kan også få en god gevinst om minimum tre av tallene du selv har valgt blir lest opp. Er man så heldig å vinne er det mange ulike ting man kan bruke premien på, blant annet oppbevaringssystemer.

 Hvorfor er oppbevaringssystemer lurt?

Mange kjenner seg igjen i at det fort kan bli mye rot rundt omkring i hjemmet om man ikke har gode oppbevaringssystemer for å holde orden. Det kan være alt fra små oppbevaringssystemer for å holde verdisaker, til store som uthus eller boder. Det kan ofte være greit å få store ting som ski utstyr og kofferter ut av veien og lagre det i en bod. Inne i hjemmet kan mindre oppbevaringssystemer som kasser, skap eller mindre bokser til tørr varer hjelpe på å gi hjemmet et friskt pust.

Om poker og dens oppbevaring

Poker er fra gammelt av kjent som et spill for dem som ønsker å bli rike, eller for de som er veldig rike som spiller med sine venner. Derimot har nyere teknologi gjort at poker har blitt mer utbredt og tilgjengelig for folk flest. Det å spille har blitt enklere og raskere samtidig sikrere med den nyeste teknologien fra blockchain og kryptovaluta og samtidig har teknologien bidratt til at det er færre svindlere ute på nettpoker. Ønsker du å vite mer om poker så kan du lese deg opp på poker nyheter.

Som sagt, så er poker et casinospill som har mange ulike varianter utenom det å spille både fysisk eller på nett gjennom en skjerm. Man kan også delene spillet inn i flere kategorier slik som turneringer, cash games og mye mer. Det kan samtidig varieres også utifra hvilken variant av poker du ønsker å spille eller hva slags innsatsnivå du ønsker å gå inn med.

Pokers historie

Mange tenker at Poker kommer fra USA ettersom man så gamle Texas filmer med gamle menn som spilte Poker. I tillegg så har Las Vegas, verdens største gambling by, økt interessen ytterligere for spillet. Men det har seg faktisk slik at det var franske kolonister som fant opp spillet og tok det med seg til USA på 1700-tallet. Det var ikke før i 1834 at man gikk til å spille fra 25 kort til å spille med 52 kort slik man kjenner spillet i dag. I USA spredte spillet seg som ild i tørt gress og var plutselig et av de mest populære spillene å spille på båtturer. Det var derimot ikke før i 1871 Poker tok veien over dammen til England og fikk sitt fotfeste i Europa på tidlig 1900-tallet. Til og med datidens dronning av England hadde vist interesse for dette spillet.

Den mest kjente versjonen er Texas Hold’em som satte sitt preg på verden og gjorde Pokerhistorie samtidig som det virkelig satt fotfeste i folk rundt omkring i verden. Det hele startet som et cash game som kanskje er det vanligste. Man setter seg på et bord og kjøper noen brikker. Spillet går og etter hvert ryker man ut etter å ha tapt sin egenkapital som man har skutt inn. Derimot kom turneringsspillet, noe som gjorde det enklere for mennesker med pokerinteresse å samle seg på en plass for å spille, diskutere poker og i tillegg ble premiepotten vesentlig høyere. Turneringshaller ble satt opp og folk strømmet til de mest populære stedene som vi blant annet kjenner igjen i dag, Las Vegas.

Poker tar av i verden

2003 var året det hele tok av. Chris Moneymaker vant da 2.5 millioner dollar og populariteten gikk rett i været. Folk flest forstod hvor mye penger man kunne vinne og både unge og eldre satt seg inn i dette kortspillet for å klare å få en del av kaken. Alle ville vinne penger. Nåtidens teknologi med poker spill online har gjort det enda enklere å spille mot mennesker rundt omkring i landet samtidig som turneringer kan holdes online. COVID-19 hjalp med dette etter at alle fysiske lokasjoner ble stengt rundt omkring i verden og alle de store aktørene strømmet til nettet. Teknologien ble bedre og det var mer pengeflyt en noen gang.

Samtidig i alt det hele kom den populære poker containeren som man kan få kjøpt i de fleste poker butikker og i butikker som Clas Ohlson. Metalliske bokser for poker, hvor alt er sortert etter farge vokste frem og ble et symbol på det hele spillet.

Oppsummering

Ønsker du å vite mer om Poker eller kanskje lære deg dette historiske kortspillet og kanskje du er den neste som vinner millioner av dollar i en turnering. Du kan lese mer om andre kortspill som er populært om dagen hos våre samarbeidspartnere.

Konteinere i kasinoer – nyeste teknologien

Kasinoer har kanskje noe av de mest avanserte sikkerhetssystemene i verden. Det er kanskje ikke sjokkerende med tanke på hvor mye penger som flyter der hver dag.

Det var filmen med navnet Ocean’s Eleven med kjente skuespillere slik som George Clooney, Matt Damon og Julia Roberts som fikk mange til å tenke over hvordan sikkerheten egentlig er i kasinoer. Er det virkelig mulig å robbe et kasino eller er det bare noe man kan forestille seg. Med tanke på hvor få episoder vi har hørt angående robbing av et kasino, så kan man tenke seg at det er ganske så få tilfeller hvor dette har vært mulig. Og nei, vi snakker ikke om å telle kort og være smartere enn systemet, vi snakker da om å robbe kasino på den gode gamle måten. Du kan lese mer om Kasino på ved å klikke her.

Overraskende nok, så har hvelvene til kasinoer noe av det mest avanserte systemet som finnes i verden i dag. Sikkerheten må tross alt være den beste hvis man skal lagre millioner av dollar i dem hver dag. Faktisk så er teknologien i kasinoer så avansert at de faktisk brukes av andre institusjoner som ønsker å forbedre sin teknologi innenfor lagring av penger. Det har faktisk gått så langt at den amerikanske regjeringen bruker samme teknologi som har blitt utviklet for kasinoer for å bekjempe kriminalitet.

Hvem kontrollerer kasinoer?

Kasinoer er eid av private individer som ønsker å tjene mest mulig penger, noe som er vanskelig når mennesker prøver å være smartere enn systemet og begynner å telle kort. Dermed har kasinoer utviklet teknologier som kan fange dette opp og noe som ender opp med at man blir kastet ut av kasinoer til slutt.

Det mest brukte sikkerhetsutstyret i et kasino er kameraer for å kunne overvåke store mengder gulvflate samtidig. I tillegg til dette så befinner det seg utallige sikkerhetsvakter rundt omkring på gulvet kledd i både sivile klær og i sikkerhetsklær for å følge med på alle som kommer inn, ut og spiller. Siden flere mennesker har blitt kastet ut av kasinoer gjennom tidene så er ansiktet deres registrert i et system som kameraene kan fange opp og varsle med en gang. Samtidig finnes det ulike systemer som kan fange opp om noen under 18 år spiller på maskiner eller på bord. Den mest skremmende taktikken i kasinoer er at sikkerhetsvakter venter før de får en full oversikt over en situasjon før de slår til, da vil det være utallige sikkerhetsvakter som plutselig kommer til syne og vil kaste deg ut hvis du har gjort noe feil, galt eller har jukset i spill. Grunnen til dette er at kasinoer ikke ønsker vold eller andre hendelser i sine lokaler og vil da slå til med en rekke mennesker for å få så fort kontroll over situasjonen og dempe det.

Regelverk for spill

Loven dikterer at kasinoer må ha kontakter tilgjengelig, ikke bare som sikkerhet for alle pengene som spiller per minutt, men også på gulvet. Spillmaskiner må ha penger som den har skyte ut hvis noen vinner blant annet. Risikoen med dette dessverre er at summene blir så store at man ikke kan ha et vanlig kassesystem som man finner i din lokale matvarebutikk.

Hva pengene lagres til bestemmer ofte sikkerhetsnivået som hvelvet har. De fleste er regulert av elektrisitet, men man trenger utallige adgangskort for å kunne komme seg gjennom disse. I tillegg må hvelvene har sikkerhetskameraer, koder, brikker og andre dupeditter som sikrer teknologien. I tillegg er hvelvene bygget av flere meter tykke metallstykker som holder alt på plass slik at man ikke enkelt kan flytte på det.

Ønsker du å vite mer?

Ønsker du å vite mer om poker eller kasinoer så kan du ta en titt på casino på nett.

Sikker oppbevaring av dine verdisaker

hvelvdør
Når det nå er sommer så er det mange av oss som reiser på ferie og huset står dermed tomt. Og vi har jo alle viktige dokumenter og verdisaker liggende.Og skulle uhellet være ute, enten i form av brann eller innbrudd så vil en brannsafe, datasafe eller et sikkerhetsskap kunne gi deg en trygghetsfølelse om at alt hjemme vil være der når du kommer hjem. Det finnes utrolig mye på markedet, så det kan være enkelt å gå seg litt vill når man skal kjøpe et sikkerhetsskap. Vi skal i dag se på de fire vanligste variantene for privatpersoner. Våpenskap er ikke med i denne oversikten, men om du eier våpen så må de oppbevares i godkjente våpenskap.

Brannsafer

En brannsafe (ofte kalt brannsikker safe) er den vanligste og mest populære varianten i Norge i dag. Denne typen brannsafe passer for alle, og den er perfekt for oppbevaring av permer, dokumenter, pass, fotoalbum og andre verdisaker. De kommer i mange størrelser, noen kan bygges inn og skjules helt om man ønsker det, mens andre setter dem for eksempel bakerst i skapet eller under senga. Du får også brannsikre og vanntette kofferter som kan kjøpes for en forholdsvis billig penge og disse er ideelle for eksempel for unge som bor i kollektiv eller er i utlandet for utdanning o.l. Merk at de kan være noe tunge så om den skal være med på flyreise, regn med å måtte bestille et eget kolli for denne, selv om den ikke er så stor i størrelse.

Datasafer

datainnsats med minnekortEn datasafe er på mange måter det samme som en brannsafe, med ett viktig unntak. Den beskytter innholdet i safen mot høye temperaturer og når det kommer til digitale lagringsmedier, som for eksempel CDer, USB pinner, hardisker o.l, krever disse mer beskyttelse enn de får i en brannsafe da de ikke tåler ekstreme temperaturer over ca 50 grader. En vanlig brannsafe kan fort bli mye varmere enn dette slik at du kan risikere å sitte igjen med korrupte filer og data. Derfor finnes spesielle datasafer, ofte brukt i firmaer med mye ekstern data som må oppbevares på andre medier en fjernservere. De kommer i mange størrelser alt etter hvor mye du vil lagre i den.
Om du kun har behov for å oppbevare noen få datamedier, som USB pinner, minnekort fra kameraer osv så kan du kjøpe en såkalt datainnsats (også kalt databoks) kjøpes. Denne plasseres i en vanlig brannsafe eller et verdiskap sammen med resten av dine dokumenter og verdisaker, du vil da også beskytte alle dine datamedier også. For de aller fleste privatpersoner er dette det beste alternativet.

Sikkerhetsskap

Et sikkerhetsskap beskytter mot innbrudd og uvedkommendes tilgang til dine dokumenter og verdisaker. Det er verdt å merke seg at disse som oftest ikke er brannklassifiserte. Mange leveres med det som kalles ‘lett brannisolering’ og vil kunne sikre innholdet i en mindre brann. Men i en stor brann med høy temperatur vil du kunne risikere at innholdet fremdeles går opp i røyk og/eller skades av temperaturer og brannslukningsarbeidet.

Verdiskap

safe2Et verdiskap er likt et sikkerhetsskap, men er meget innbruddssikkert, og noe av det ypperste i klassen når det kommer til sikkerhet. Disse er ofte også brannisolerte slik at dine aller mest verdifulle eindeler er så godt beskyttet som mulig. Om man da også legger inn en datainnsats i et verdiskap så er du så godt beskyttet som du kan være. Vi anbefaler alltid at du skaffer et skap som er FG-godkjent uansett hva slags type safe du anskaffer. Dette betyr at produktet er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd. FG-godkjente sikkerhetsskap er konstruert for oppbevaring av særskilt tyveriutsatte gjenstander samt at de er godkjent for oppbevaring av våpen og ammunisjon. (Husk at om du har våpen så er du lovpålagt å ha disse i egnet våpenskap)

Hva skal man velge?

Det finnes utallige safe og sikkerhetsskap løsninger, som passer for både store og små bedrifter, privatpersoner og andre som behøver sikker oppbevaring. Du kan få alt fra små nøkkelsafer til store innebygde safer i skap, vegger og gulv samt de bærbare brannsikre koffertene. Det er store variasjoner på produktene så bruk litt tid på å finne ut hva ditt behov er, hvor stor plass du behøver,  og hva slags safe som passer for din husholdning. Husk også å sjekke med ditt forsikringsselskap om safen du tenker kjøpe gir deg rabatter på forsikringspremien o.l. Vi ønsker alle en trygg, sikker og flott sommer!
gutt stupebrett norsk sommer

Om du trenger mer lagringsplass – bygg en bod!

hagebod moderne

Har man hage så kommer den med et utall av hageredskaper også. Og for mange så er det evigvarende spørsmålet, hvordan best oppbevare disse? Kvalitetsredskaper er jo ikke billige i innkjøp og litt frustrerende er det når det ruster etter en vinter eller to utendørs,  eller om riven skraper lakken på bilen i garasjen. Så se om du har et hjørne i hagen hvor du kan få satt opp en bod. Bare husk å sjekke om din kommune krever byggetillatelse først! Byggetaten vil kunne gi deg raske svar og informasjon om hvordan få en tillatelse om dette trengs.

Byggesett-boder

rød hagebod klassiskDet finnes mange byggesett tilgjengelige i dag, i de aller fleste størrelser slik at du kan få en ordentlig redskapsbod i hagen, med plass til alt inkludert grillen når vinteren kommer igjen. Disse byggesettene er forholdsvis enkle å sette opp, så en dag eller to arbeid, alt etter hvor mange kvadratmeter boden du ønsker deg har.

Planleggingen

Og det er en av de viktigste tingene du bestemmer deg for – lenge før du ser på alle de flotte designene og lignende: Mål opp! For skal du ha både plenklipper, grill, høytrykkspyler, putekasser og hele familiens sykler inne i boden, så trenger du jo en forholdsvis stor bod. Skal den ha halvtak for utendørs oppbevaring under tak eller ikke? Platting eller ikke?  En oppbevaringshems under skråtaket inne kanskje?  La behovet være med på å bestemme,  planlegging er viktig slik at når dagen kommer og man skal sette sammen byggesettet sitt, så er alt klart. Planer bakken på forhånd. Om du ønsker å ha betonggulv under byggesettet, planlegg, og legg dette i god tid slik at du har en tørr og fin overflate på bygge på. En enkel forskaling og tømming av betong er en dagsjobb om du får med en venn eller to til å hjelpe deg. Det gir ekstra god isolering mot grunnfrost om vinteren og fukt fra bakken vår og høst.

liten bod, halvtak og platting

Dette er jo ikke noe som kreves for å bygge en redskapsbod, mange bygger rett på bakken og det går også helt fint, som du ser av bildene over. Det som derimot er viktig, er at du har planert bakken der hvor du vil plassere boden din. Planeringsjobben kan være kjedelig, plukke stein, jevne ut, plukke enda mer stein, jevne ut – repeteres til det er så plant som du kan få det til. Og planer et område som er noe større enn boden, gi deg selv litt å gå på.  Og du vil se at det å gjøre selve byggejobben blir så mye enklere om dette er gjort ordentlig på forhånd og man unngår overraskelser og frustrasjoner.

garasjebod med kvarttakSelvbygd er velbygd!

Du kan jo selvsagt også bygge boden helt fra bunnen av selv, planleggingen av prosjektet er da alfa og omega. Det er ikke vanskelig å bygge en bod, hvertfall ikke om man planlegger godt. Designer og bygger du selv, så må du planlegge hvor mye materialer du behøver, og hvor du får de beste prisene på alt hva du trenger. Bestill gjerne rundt 15 % over det du forventer å bruke slik at du blir mindre påvirket av svinn som feilskjæring eller skadede og brukne planker. Det som er til overs kan alltids brukes til å bygge hyller og oppbevaring inne i boden din. Friheten i det å gjøre alt selv og få et design og en bod som er helt 100 % selvgjort skal ikke undervurderes;  det å kunne sprette en kald en når boden er ferdig for så å synke godt ned i en hagestol og beundre sitt arbeid er en god følelse. Gjør en liten investering og sørg for at du får tak i en sikker, bred og solid dør med ordentlig lås slik at du kan være trygg på at sakene dine står så trygt som mulig.
Ha en god byggesommer!

Tupperware før og nå

80s klassikere
Det er nok mange med meg som husker disse fargerike plastboksene og fenomenet Tupperware-party som gikk fra by til bygd, og snart hadde ‘alle’ hvertfall en Tupperware boks hjemme. Men hva har skjedd med giganten de siste 20 årene og har de klart overgangen til en digital verden? Fins det i det hele tatt homeparties lenger?

childhood memories

Homeparties var i mange tiår vært en yndet arena for mange nisje-produkter, og de av oss som har levd en stund husker nok Tupperware fra 70- og 80 tallet. Mang en husmor i det langstrakte land inviterte venninner og nabolaget på homeparty hvor de unike kvalitetene ved Tupperware ble demonstrert mer eller mindre entusiastisk. Jeg kan selv huske min mor som kom hjem med både den ene og den andre oppbevaringsboksen, jeg hadde en som matboks i mange år. En del av de nye produktene til Tupperware er faktisk matbokser og drikkeflasker som holder lunsjen frisk i timesvis i tillegg til produkter som gjør at du kan lage middag til hele familien i mikrobølgeovnen. tupperware 21st century

Tupperware i seg selv har fortsatt i samme spor som de alltid har, rett og slett ved å fortsatt produsere slitesterke, nytenkende og kreative løsninger når det kommer til vårt økende behov for oppbevaring og transportering av mat. Produktkatalogen er nok mye større enn den var på 80 tallet, designet er oppdatert til 21. århundre og funksjonaliteten er forbedret; men homeparties har de enda. Nå er det Tupperclub, og den største Tupperware gruppen på Facebook har over 6000 medlemmer, så populariteten til produktene er udiskutabel. Noe av suksessen er nok akkurat det at det i stedet for ‘bare’ være et produktnavn så er Tupperware et begrep i mange land.

Det som har gjort Tupperware så unikt i dets lange historie er de unik lufttette lokkene som oppfinneren Earl Tupper utviklet helt tilbake på 30-tallet. Det startet som et ekperiment som står seg frem til i dag. Inspirasjonen hentet han fra lokket på malingsspann som er designet for at malingen ikke skal tørke ut. Overført til matvarer gjorde at maten holdt seg friske lenger i de nye elektriske og gassdrevne kjøeskapene som kom i løpet av etterkrigstiden.

tupperware 80s1

I begynnelsen forsøkte han lansere Tupperware gjennom detaljhandelen, men det var ikke før homeparties ble et begrep at salget virkelig tok av. Kvinnen bak Tupperware-parties var Brownie Wise, hun ble rekruttert i 1951 og viste seg være en dyktig konsulent og gjennom henne og hennes øye for markedsføring ble ‘hjemme-konsulenten’ født. En av grunnene til at dette konseptet med direkte salg ikke bare har bestått, men også spredd seg til andre bransjer; alt fra sminke til erotiske artikler, kan demonstreres og prøves hjemme i eget nabolag. Og konsulentene får gjennom sin innsats rabatter og hva er vel hyggeligere enn å gjøre noe sosialt i disse digitale tider? Alle kan kjøpe sine produkter i nettbutikken, men homeparties har noe eget ved seg og vi håper dette kan bestå i mange år fremover også. moderne tupperware