Bo i en container midt i byen

containerbolig2

Det er virkelig utrolig inspirerende og spennende å se alt det en container kan brukes til og mennesker finner stadig vekk nye måter å ta de i bruk. Det er ikke noen nyhet at plass til å bygge boliger i tettsteder og storbyer blir et større og større problem og nye ideèr søkes hele tiden. En av de nyeste, spennende ideène vi har sett som kan brukes til nettopp dette er å ta i bruk containere som boliger.

Flere og flere mennesker flytter inn til byer, noe som selvsagt betyr at plassen blir trangere og trangere. Det har derfor resultert i at en rekke arkitekter og kreative sjeler har måttet virkelig gå i tenkeboksen for å komme opp ed en løsning. Et firma i Storbritannia ved navnet Dwelle kom blant annet frem med en serie hus som er mellom 7,5 m2 og 24 m2. Dette har fått utrolig stor oppmerksomhet, spesielt da disse husene kan enkelt tilpasses ulike kunder sine behov.

containercity london

Et annet firma som har hentet inspirasjonen sin fra containere er MEKA i Canada, et firma som ble startet opp av en designer, en eiendomsutvikler og en arkitekt alle med samme mål. De ville skape boliger som både var luksuriøse, hadde flott design og som likevel hadde en hyggelig prislapp.

Nok et eksempel kan vi finne i containerbyen i London, nemlig Container City. Der er det en hel bydel som er bygget opp kun av containere. Det hele er miljøvennlig da det er resirkulering og i tillegg går det utrolig fort å sette det hele sammen, nesten som byggeklosser for voksne. Det er mulig å gjøre disse om til både boliger, kontorer, barnehager og ungdomssentere, noe som alt finnes i England.