Container som bolig

Siden vi har vært så godt i gang i det siste med både merkelige, spennende og fascinerende nyheter rundt containere vil vi fortsette med dette. Så idag vil vi fortelle litt mer om hvordan det er å benytte containere til bruk av molig og gå litt mer inn i detalj om hvordan det kan fungere og hva som kan justeres på for å gjøre opplevelsen så bra som mulig.

container hus
Det vi allerede har vært gjennom er det at containere er en utrolig flott, billig og tilgjengelig materiale over hele verden. Dermed kan dette brukes i tettbebygde strøk og byer for å gjøre bomuligheter både billigere og tilgjengelig for alle.

Noe av det en kan justere på er gulv og dør hvor en har mange ulike løsninger å bruke. Gulvet kan blant annet gjøres til et antistatisk gulv eller med en overflate av vinyl der hvor dette passer inn. Når det kommer til løsninger av dørene inn til boligen kan en blant annet velge å gå for doble fløy-dører hvor en bytter ut de vanlige stengene til låsing med vanlig dørhåndtak. Disse kan også flyttes til langsiden på containeren om det passer boligen og området bedre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre vil det også være mulig å manipulere både åpninger i containeren samt isoleringen. Åpninger i form av vinduer vil selvsagt være ønskelig når containeren skal brukes som bolig. Her er det bare å bruke fantasien og velge mellom tippende, glidende, rette, sikkerhetsglass eller andre valgmuligheter. Isolering vil også være en viktig del av bygget både for utendørs støy og værforhold ut fra hvor boligen vil være.