Fly i en container?

Vi har en morsom nyhet til dere idag og en helt ny måte å ta i bruk containere på. Nå har nemlig selskapet Airbus funnet ut av at de ønsker å benytte seg av containere til sine fly! Dette har vi aldri hørt om tidligere så når vi så dette visste vi med en gang at det måtte deles med dere lesere.

Tanken til Airbus er det at flykabinen, altså rommet hvor passasjerene faktisk sitter i, skal være mulig å fjerne fullstendig fra flyet selv og være utskiftbar. Grunnen til dette er at det skal spare flyselskaper for både tid og penger, det er faktisk når flyene står stille på en flyplass at det koster. Derfor ønsker de nå å komme med denne ideen nettopp for at fly skal ha minst mulig tid nede på bakken og dermed være billigere i drift.

airbus container fly

Passasjerer som skal på et fly vil dermed kunne sette seg i setene sine inne i containeren til og med før flyet de skal på lander. Når flyet ankommer flyplassen vil modulen som allerede er på flyet løftes vekk og de nye passasjerene vil kunne plasseres på flyet deres. Det hele høres faktisk ganske smart ut og vi har ingen problemer med å se at dette er noe vi vil se iløpet av noen år.

Likevel er det noen problemer som de må løse før det hele kan utføres, ting sånn som hvordan en vil ha mulighet til å bevege seg ellers rundt i flyet. Flypersonalet må tross alt kunne bevege seg rundt passasjerene og også ha tilgang til cockpiten. Foreløpig holder vi oss til det vi vet fungerer, sånn som de ulike containere vi kan tilby. Likevel blir det blir spennende å se hvordan denne tanken og ideen til Airbus utvikler seg i fremtiden.