Juleaften er over og vi er inne i romjulen, noe som kanskje betyr at en allerede har begynt å tenke på nyttårsforsettene sine. Noen vil kanskje ha de samme som en hadde for året 2016 og som en kanskje begynte på, men som mange ender opp med å kun klare å holde i noen måneder eller til og med bare i et par uker. Nyttårsforsetter kan være så mangt og mange velger gjerne ut de samme, ting som å spise sunnere og å trene mer er de som vi gjerne hører om igjen og igjen. Noen er så flinke og klarer å holde på sine nyttårsforsetter, men det er vel ikke bare oss som synes at en hører om mislykkede nyttårsforsetter oftere enn de som faktisk lykkes med de?
Hvordan velge ut den perfekte nyttårsforsett?
For at en skal klare å holde på sin nyttårsforsett lenger enn kun et par uker er det først og fremst en ting en må tenke på. Det er at den skal passe nettopp til deg, det nytter ikke å bare kopiere nyttårsforsettene til bestevennen, onkelen eller kjendiser som har fortalt om deres forsetter i blogger eller aviser. En må faktisk gå inn i seg selv å finne ut av hva det virkelig er en vil endre på eller forbedre med seg selv eller livet sitt. Forsettet må også være noe som en faktisk tenker at en skal klare å gjennomføre og derfor kan det ofte være bra med ganske spesifike forsetter som “gå tur minimum en gang i uken” eller “ha to kjøttfrie dager i uken” istedet for “spise sunt” og “bli mer aktiv”.
Om en vil gå over til noe helt annet innen forsetter har vi et godt forslag som vi vet mange vil ha glede av når de klarer å gjennomføre det og også dette forsettet kan tilpasses alle og enhver. Vårt tips involverer selvsagt organisering og å holde det ryddig i hus og hjem og det er vel litt av en praktisk nyttårsforsett å ha? Det er nok noe som de fleste av oss kan ha nytte av, på ulike nivåer selvsagt. Noen kan benytte seg av dette forsettet til å være flink til hverdagslig renhold, som å bli flinkere til å gå ut med søppel med en gang eller å ikke la oppvasken hope seg opp. Andre trenger det kanskje for å ta de større opprydningene sånn som i garasjen, på loftet eller i boden hvor alt småtteri som ikke ha plass noe annet sted havner.
Hvordan holde sitt nyttårsforsett?
Nå som vi har kommet med vårt helt eget tips til ditt nyttårsforsett kan vi kanskje også tipse litt om hvordan en skal klare å holde det. Så om du bestemmer deg for å ta vårt tips om å bli flinkere til å være ryddig og organisert kan vi først og fremst komme med en anbefaling om å få med flere på forsettet, for da er en ikke alene om det og en vil kunne komme med tips til hverandre underveis. Om en bor flere sammen kan det også hjelpe å lage en oversikt over når de ulike gjøremålene skal gjøres, gjerne til en fast dag hver uke, da er det lettere for at det faktisk blir gjort istedet for at en hele tiden tenker at det kan gjøres imorgen.
Så da håper vi at alle sammen får et riktig godt nytt år og ønsker lykke til uansett hva ditt eller dine nyttårsforsetter vil bli!