Om poker og dens oppbevaring

Poker er fra gammelt av kjent som et spill for dem som ønsker å bli rike, eller for de som er veldig rike som spiller med sine venner. Derimot har nyere teknologi gjort at poker har blitt mer utbredt og tilgjengelig for folk flest. Det å spille har blitt enklere og raskere samtidig sikrere med den nyeste teknologien fra blockchain og kryptovaluta og samtidig har teknologien bidratt til at det er færre svindlere ute på nettpoker. Ønsker du å vite mer om poker så kan du lese deg opp på poker nyheter.

Som sagt, så er poker et casinospill som har mange ulike varianter utenom det å spille både fysisk eller på nett gjennom en skjerm. Man kan også delene spillet inn i flere kategorier slik som turneringer, cash games og mye mer. Det kan samtidig varieres også utifra hvilken variant av poker du ønsker å spille eller hva slags innsatsnivå du ønsker å gå inn med.

Pokers historie

Mange tenker at Poker kommer fra USA ettersom man så gamle Texas filmer med gamle menn som spilte Poker. I tillegg så har Las Vegas, verdens største gambling by, økt interessen ytterligere for spillet. Men det har seg faktisk slik at det var franske kolonister som fant opp spillet og tok det med seg til USA på 1700-tallet. Det var ikke før i 1834 at man gikk til å spille fra 25 kort til å spille med 52 kort slik man kjenner spillet i dag. I USA spredte spillet seg som ild i tørt gress og var plutselig et av de mest populære spillene å spille på båtturer. Det var derimot ikke før i 1871 Poker tok veien over dammen til England og fikk sitt fotfeste i Europa på tidlig 1900-tallet. Til og med datidens dronning av England hadde vist interesse for dette spillet.

Den mest kjente versjonen er Texas Hold’em som satte sitt preg på verden og gjorde Pokerhistorie samtidig som det virkelig satt fotfeste i folk rundt omkring i verden. Det hele startet som et cash game som kanskje er det vanligste. Man setter seg på et bord og kjøper noen brikker. Spillet går og etter hvert ryker man ut etter å ha tapt sin egenkapital som man har skutt inn. Derimot kom turneringsspillet, noe som gjorde det enklere for mennesker med pokerinteresse å samle seg på en plass for å spille, diskutere poker og i tillegg ble premiepotten vesentlig høyere. Turneringshaller ble satt opp og folk strømmet til de mest populære stedene som vi blant annet kjenner igjen i dag, Las Vegas.

Poker tar av i verden

2003 var året det hele tok av. Chris Moneymaker vant da 2.5 millioner dollar og populariteten gikk rett i været. Folk flest forstod hvor mye penger man kunne vinne og både unge og eldre satt seg inn i dette kortspillet for å klare å få en del av kaken. Alle ville vinne penger. Nåtidens teknologi med poker spill online har gjort det enda enklere å spille mot mennesker rundt omkring i landet samtidig som turneringer kan holdes online. COVID-19 hjalp med dette etter at alle fysiske lokasjoner ble stengt rundt omkring i verden og alle de store aktørene strømmet til nettet. Teknologien ble bedre og det var mer pengeflyt en noen gang.

Samtidig i alt det hele kom den populære poker containeren som man kan få kjøpt i de fleste poker butikker og i butikker som Clas Ohlson. Metalliske bokser for poker, hvor alt er sortert etter farge vokste frem og ble et symbol på det hele spillet.

Oppsummering

Ønsker du å vite mer om Poker eller kanskje lære deg dette historiske kortspillet og kanskje du er den neste som vinner millioner av dollar i en turnering. Du kan lese mer om andre kortspill som er populært om dagen hos våre samarbeidspartnere.