Hold garderoben organisert

organisering garderobe

Er det et problem som utrolig mange vil kjenne seg igjen i så er det mangel på oppbevaringsplass. Enten det er oppbevaring i boden, i garasjen, på badet eller på soverommet. Da vi mennesker har en tendens til å opparbeide oss store mengder med ting i hus og hjem, vil alltid plass være et problem. Da kan det være greit med noen tips angående oppbevaring, så idag skal vi dele tips om et problem som mange har, nemlig plass i garderoben. Eller iallfall mangel på plass!

En ryddig garderobe kan kanskje høres ut som et ganske lite problem, men det å ha en ryddig garderobe vil spare overraskende tid. Å ha oversikt over hva du har i skap og skuffer når du skal kle på deg på morgenen eller skal ut på en middag på kvelden kan spare deg utrolig mye tid.

En populær metode brukt av et konsulentbyrå i Tokyo som tilbyr folk hjelp til å rydde i sine hjem har blitt utrolig populær hele verden rundt. Dette er en metode som går ut på å feste sitt blikk på tingene man eier, absolutt alt, men en ting om gangen! Deretter skal man bestemme seg for om den tingen skal beholdes eller kvittes med og selvfølgelig også hvor den skal plasseres i hjemmet.

garderobe organisering

Denne metoden kan brukes på garderoben i tillegg til andre plasser i hjemmet sitt. En god start på orden i garderoben er å sørge for å ha en rydderunde to ganger i året, hvor en skal være streng med seg selv. Dette innebærer både organisering, sortering og selvsagt å kvitte seg med det som ikke brukes, er slitt eller ikke passer. For mange kan denne rydderunden virke litt overveldende og det kan derfor være en god ide å dele det opp i kategorier.

Starter du med klærne dine kan du dele dette opp i kategorier som topper, bukser, undertøy, kjoler, skjorter og andre kategorier du føler at du selv har. Finn frem det som skal henges opp og det som skal brettes sammen og legges i skuffer. Så kan man jobbe seg videre med andre kategorier som smykker, vesker, sko og annet.

Er det likevel dårlig med plass i garderobe og skuffer kan det også være en ide å sortere bort sesongtøy. Dette kan være ting som strandkjoler, badetøy og sandaler som kun brukes på sommertid eller tykke gensere, ullundertøy og jakker som kun er i bruk på vinteren. Da kan du rullere hva som befinner seg i garderoben.