Hold hjemmet ryddig med stilig oppbevaring

oppbevarin4

I hjemmet er det alltid et behov for å skape en ryddig, oversiktelig og stilig atmosfære. En hvor rot ikke er å se og alt har sin plass, likevel er det fortsatt mange som tyr til noen uheldige oppbevaringsløsninger, noe som helt klart kan være praktisk i enkelt tilfeller, men ikke alltid like pent. Store pappesker eller plastesker kan være utrolig praktiske dersom ting og tang skal pakkes bort og oppbevares i bod, kjeller eller garasje. Da passer det ypperlig med slike store esker som både tåler litt og er enkle å stable på hverandre.

Når det kommer til oppbevaring som skal stå fremme og synlig rundt i huset finnes det heldigvis noen stiligere og penere valgmuligheter å gå for. Idag er utvalget uendelig stort og det er enkelt å finne noe som vil stå i stil med resten av interiøret, enten det er på soverommet, i stuen, i gangen eller på badet.

oppbevaring3

Nøkkelen til et ryddig hjem

Uansett hvor mye flotte møbler, hvor mange stilige lamper eller spennende pyntegjenstander som finnes i huset, er det viktigste i et hjem nettopp det å holde det ryddig. Selv om mange allerede er klare over dette, er det mange som utfører jobben på en feil måte ved kun å fokusere på det praktiske, noe som kan ødelegge selv for det stiligste hjemmet. Her er det viktig og også tenke på oppbevaringen en velger til huset sitt som en del av interiøret, noe som skal passe godt inn og ikke kun ha en praktisk funksjon. Da vil det heller ikke skille se ut og bli et uønsket fokus i et rom.

oppbevaring2

Overalt hvor en kikker vil man finne inspirasjon til sitt hjem og her i Norge er vi så heldige å ha tilgang til en rekke flotte møbel- og interiørbutikker. Så har vi selvsagt også et enda større utvalg dersom vi tar en tur innom ulike nettbutikker som det også finnes mengder å velge mellom.

Både på nett og i butikk vil arbeiderne som regel gjerne hjelpe til med å finne frem akkurat det du behøver til ditt hjem ved at du forklarer farger og stil i hjemmet og hva som skal oppbevares.

kurv blader oppbevaring

Alt skal ha sin plass

Det første steget mot å ha et ryddig hjem er å finne en logisk plass til absolutt alt. Grunnen til at rot oppstår er tross alt fordi noe som skal legges vekk ikke har en spesifik plass og ender dermed opp med å bli lagt på et helt tilfeldig sted. Dette skaper også forvirring over hvor noe er når det skal bli tatt frem igjen. Om du mangler inspirasjon, er dette heldigvis å finne overalt.

Her gjelder det å se hva som krever ny oppbevaring, plassen det krever og om det er esker, skåler, skap, hyller eller noe helt annet som passer best. Deretter er det bare å legge ut på handletur og finne frem den oppbevaringen som passer best. Når det kommer til de små tingene som smykker, knapper, plaster, bånd, tape, tegenstifter og annet smått er det pene esker som passer ypperlig. Dermed kan en dele opp i ulike grupper og småtteri vil ikke forsvinne i store oppbevaringsbokser. En stilig måte å legge frem disse eskene på er å stable de oppå hverandre fra størst til minst, da kan det enkelt stå fremme på en hylle og likevel se flott ut.

teppe kurv oppbevaring

Har du en bokhylle som står fremme i stuen du gjerne skulle fått orden på er en flott ide å rett og slett gjemme den bort ved å bruke et forheng. Dette skaper en myk følelse i rommet enten du velger å bruke gardiner eller panelgardiner.

Når det kommer til stuen er det ofte ulike ting som blader, aviser, pledd og lignende som samler seg opp uten å ha en plass å legge det bort til. Her finnes det mange valgmuligheter når det kommer til stilig oppbevaring av både bøker og blader som lar dem være lett tilgjengelig men likevel samlet på ett sted. Det samme kan vi si om oppbevaring av pledd og tepper, spesielt nå på høsten hvor slike gjenstander taes frem igjen. Her passer en stor flettet kurv perfekt, eller hva med en i metall? Når pleddene ikke er i bruk kan de enkelt brettes sammen og legges i den kurven slik at de er klare til å taes frem igjen når det er behov for det. Så det gjenstår det bare en ting, å komme i gang!