Julepynt – Hvor skal jeg sette alt?

julepynt oppbevaring

Noen vil kanskje synes at dette er litt for tidlig å ta opp eller å tenke på, jullepynten har tross alt nettopp kommet ut av esker, skap og loft. Vi synes derimot aldri det er for tidlig å finne ut av hvordan eller hvor en skal oppbevare julepynten sin. Etterhvert som årene går vil nok de aller fleste si seg enig i at de har klart å samle sammen en god del julepynt, noe er kanskje nettopp kjøpt inn, noe er kanskje arvet og noe er kanskje gaver en har fått gjennom årene.

Julepynt består også av mange ulike deler, for en har pynten som er til juletreet, en har pynten til utenfor huset, så har man alle lys til både inne og ute og slik fortsetter det. Noen er selvsagt mer opptatte av julepynten enn hva andre er og har derfor mer å pakke ut og pakke ned hvert år. Men uansett hvor mye eller hvor lite julepynt en har, synes vi det er utrolig viktig å holde alt i orden på akkurat samme måte som resten av hjemmet sitt.

settekasse julepynt

Hvor skal alt settes?

Det aller første steget til å finne ut av hvor julepynten skal settes er å finne ut av hvor i hjemmet en har plass. Er man så heldig å ha et loft vil det være et flott alternativ, noen har kanskje en bod hvor det er plass og andre må stue pynten vekk i hyller, skap eller skuffer. Ut fra hvor en skal sette vekk alt sammen når det pakkes ned igjen etter nyttår kan man dermed finne ut av hva slags oppbevaring en bør finne. Det gjelper tross alt ikke å kjøpe store esker som en ikke har plass til å sette noe sted, da vil en bedre løsning å kjøpe et større møbel som kanskje kan bli en del av interiøret. Dette kan være et skap, en puff med oppbevaringsplass under eller en “skattekiste” som kan settes i gangen.

julepynt eske

Til kulene på juletreet finnes det faktisk egne settekasser hvor hver kule vil ha hver sin plass. Dette sørger for at kulene ikke ligger å slenger løst i kasser og poser, så holder de seg hele til det neste året. I disse samme settekassene kan det være at en får plassert annen småpynt til huset, enten det er engler, nisser eller snømenn. Alt som er laget av skjøre materialer som glass, porselen eller annet er perfekt å sette i disse kassene hvor alt har hver sin lille firkant.

julepynt juletre

Er det barn i huset?

Dersom en har barn i huset som kanskje har begynt å opparbeide seg sin helt egen julepyntsamling er dette også lurt å holde for seg. Barn vil også synes det er stas å ha sin egen eske til å oppbevare sin julepynt i. Da kan de sortere og passe på tingene sine selv og se frem til å ta frem esken år etter år.

Her kan det være lurt å kjøpe en noe større eske enn hva som egentlig trengs der og da. Samlingen vil tross alt vokse med jevne mellomrom, så slipper esken å byttes ut etter kort tid.