Våre tips til bedre oppbevaring på kjøkkenet

Kjøkkenet har en tendens til å bygge seg opp med en rekke ulike gadgets, kjeler, verktøy og alt mulig rart som tar opp plass i hyller, skap og skuffer. Derfor kan et kjøkken for ende opp som et rom hvor det føles ut som om det aldri er nok plass til tingene som virkelig må være der. Da kan det være greit med noen friske ideer da man selv ofte står fast på nye løsninger for oppbevaring og lagring.

kjele lokk oppbevaring

Vårt første tips involverer kjelelokk. Dette er uten tvil en av gjenstandene på kjøkkenet som har en tendens til å ligge å slenge løst, kanskje er det også ekstra lokk fra kjeler som er kastet eller ødelagt? Lokk blir ofte bare kastet inn i skap eller skuffer og plasseres rett og slett der man finner plass. Her har vi funnet en perfekt løsning, nemlig ved å bruke kroker som festes på innsiden av skapdørene. Da kan lokkene få hver sin faste plass og de sitter godt fast uten å skape rot eller være i veien for annet i skapet.

Vårt neste tips involverer den andre delen av lokkene, nemlig kjelene, grytene og stekepannene. Disse ender også ofte opp med å bare bli stablet oppå hverandre, noe som ikke bare ser utrolig rotete ut men er også veldig uoversiktlig. Når de skal brukes må en ofte ta ut en rekke andre kjeler for å få ut den man virkelig ønsker å bruke. Dessverre kan dette ofte skrape opp både belegg på inne i stekepanner og også utenpå dersom en har gått til innkjøp av flotte og fargerike kjeler.

kjeler stekepanne oppbevaring

Tipset kan du se her, å sette av et skap til kun kjeler og stekepanner. Her kan en henge opp kjeler etter størrelse eller etter hvilke en bruker oftest og de vil alltid være lett tilgjengelig. Som en også ser på bildet kan lokkene også helt fint henge sammen med den kjelen som tilhører, slik at det virkelig ikke kan bli noe rot i systemet.

kjele oppbevaring tips