Har du en Dropbox?

dropbox lagringstjeneste

I våres forrige oppdatering valgte vi å ta retningen inn i teknologiens verden, noe som ble utrolig godt tatt imot. Faktisk over alle forventninger, noe som har sørget for at vi igjen idag vil holde oss innen teknologi. Denne gangen er det derimot noe langt større vi ønsker å fortelle om enn sist, nemlig tjenesten Dropbox. Dette er et nettbasert program som tillater sine bruker å synkronisere filer mellom mobile enheter, nettet og PC. Det er med andre ord det perfekte verktøyet å begynne å bruke for deg som stadig vekk må ty til andre løsninger for å dele dokumenter, bilder eller andre filtyper med venner, familie eller kollegaer.

Hvordan ble Dropbox til?

Det var studenten Drew Housten som gikk på MIT (Massachussetts Institute of Technology) som satte igang tankeprosessen til denne verdensberømte tjenesten. Han savnet nemlig en annen måte å lagre sine filer på enn å bruke USB-enheter og ønsket at dette skulle være tilgjengelig når og hvor som helst. Ønsket hans var å skape et verktøy som hadde mulighet til å lagre data gjennom en server og samtidig synkronisere det så det skulle være tilgjengelig øyeblikkelig fra en annen enhet. Han slo seg dermed sammen med Arash Ferdowsi, en annen student ved MIT, og sammen skapte de Dropbox som ble lansert i 2007.

At tjenesten er en suksess vil ikke beskrive den enorme suksessen de har hatt da 200 000 brukere registrerte seg bare iløpet av det første året! Idag er det over 50 millioner brukere av denne tjenesten, noe som har gjort dettte fritidsprosjektet til Drew Housten og Arash Ferdowsi til et millionselskap kun på noen år.

dropbox lagringsplass

Hvordan fungerer Dropbox?

Når brukere først registrerer seg hos Dropbox vil det være hele 2 gigabyte tilgjengelig, plass til å fylle opp med alle slags filer. Deretter kan brukere motta ekstra lagringsplass ved å invitere venner til å bruke tjenesten, faktisk hele 500 MB når invitasjonen benyttes. Dette er en gratis tjeneste, men Dropbox tilbyr også enda mer lagringsplass mot betaling dersom det skulle være ønskelig.

Alle filer som lastes opp til Dropbox vil forbli der og dermed kan en finne frem til de uansett hvor en befinner seg, det er kun nettilgang som er kravet. Det er utrolig enkelt å laste opp filer, skape nye mapper, dele mapper og selvfølgelig slette filer. Deling av enkelt filer og mapper er den perfekte måten å dele store mengder med filer med andre mennesker. Flere og flere arbeidsplasser velger nå å benytte seg av Droopbox slik at brukere vil ha tilgang til de samme dokumenter og ha muligheten til å dele filer og dokumenter og samarbeide uten problemer.

Operativsystem:

Windows
iOS
Linux
Android
Mac OS X
Kindle Fire
Blackberry
Window Phone 8